Keresés
új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-1-ig
( összes: 1 oldal: 1 db )
Keresési feltétel: Rekord sorszám: 226461
Keresési feltétel: Rekord sorszám: 226461
Rendezési szempont:
Rekord sorszám:
226461
Könyv
Mű kulcs:
Ételek
Raktári jelzet:
614 M 69
Cím:
Ételek : honnan és hogyan kerülnek az asztalunkra? / [szerző : ] Andrea Minoglio ; [ill.] Federico Mariani ; [ford. Wallendums Tünde]
Szerzők:
Minoglio, Andrea
Megjelenés:
[Komárom] : Lingea,, 2022
Terjedelem:
63 p. ill. 31 cm
Terjesztés:
: 978-963-505-091-8 (kötött) : 5490 Ft
Megjegyzés:
Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk. A részletes magyarázatokat szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítik ki.Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Világossá válik, milyen hosszú utat tesz meg az étel, míg az asztalra kerül. A könyv érthető és részletes magyarázatokkal szolgál, melyeket szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítenek ki Ezek alapján megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk.A könyv lapjain megelevenedik a csokoládé, a tea, a méz, a rizs, a sajt, a mogyoróvaj, a cukorvatta és további élelmiszerek története is. Tudták például, hogy a valódi vaníliát, melynek íze gyakran felbukkan az édességekben, egy orchidea fajból nyerik? Gondolták volna, hogy a moziban ropogtatott popcorn tulajdonképpen magas hőmérsékleten felrobbant kukoricaszem? Vajon azt sejtették, hogy a kolibri az ananász legfontosabb beporzója?
Nyelv:
magyar
ETO:
641(02.053.2) 664(02.053.2),
Példányok:
Rekordlink:
