Keresés
641.4 Élelmiszerek házi tartósítása élelmiszerek házi tartósítása
új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-8-ig
( összes: 1 oldal: 8 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: élelmiszerek házi tartósítása
Keresési feltétel: Tárgyszó: élelmiszerek házi tartósítása
Rendezési szempont:
Rekord sorszám:
211608
Könyv
Mű kulcs:
Fermentált konyhaHorváthJudit
Raktári jelzet:
641 H 88
Cím:
Fermentált konyha : több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig
:
Horváth Judit
Szerzők:
Horváth Judit, Király Ágnes ; [fotó ... Kaunitz Tamás]
Megjelenés:
Budapest : HVG Kv., 2022
Terjedelem:
351 p. ill., színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-565-161-0 [!ISBN 978-963-565-281-5] kötött : 7500,- Ft
ISBN:
978-963-565-281-5
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.48(083.12), 641.55(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
205896
Könyv
Mű kulcs:
Egyszerűen fermentáljKirályÁgnes
Raktári jelzet:
633 K 47
Cím:
Egyszerűen fermentálj : Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez
:
Király Ágnes
Szerzők:
Király Ágnes
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : HVG Könyvek, 2021
Terjedelem:
431 p. ill. színes fotók 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-565-161-0 kötött 7500,- Ft
ISBN:
978-963-565-161-0
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 414-421.
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12) 664.8/.9 641.4,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
199789
Könyv
Mű kulcs:
Főzz be és süss!MárkSzonja
Raktári jelzet:
641 M 32
Cím:
Főzz be és süss!
:
Márk Szonja
Szerzők:
Márk Szonja ; [fotó Erdőháti Áron]
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budapest] : Boook K., 2017
Terjedelem:
123 p. ill., színes 20 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5417-30-6 kötött : 3990,- Ft
ISBN:
978-615-5417-30-6
Nyelv:
magyar
ETO:
641.4(083.12), 641.852(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
198459
Könyv
Mű kulcs:
FermentálásDavisHolly
Raktári jelzet:
641.4 D 31
Cím:
Fermentálás : [erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel]
:
Davis, Holly
Szerzők:
Holly Davis ; [fotók: Ben Dearnley] ; [ford. Búsné Pap Judit, Szkladányi András ...]
Megjelenés:
Budapest : HVG Kv., 2020
Terjedelem:
271 p. ill. 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-304-935-8 kötött : 6500,- Ft
ISBN:
978-963-304-935-8
Megjegyzés:
Webliogr.: p. 263. , Tartalom (rövid ): Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában? Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert. Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket. Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója. ,,Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása. Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!” Ormós Gabriella Jenői Pékség, KovászLabor "A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.” Mautner Zsófia gasztroblogger
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12), 664.8/.9, 641.4,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
197644
Könyv
Mű kulcs:
Fermentáljunk!Simonsson
Raktári jelzet:
641 S 62
Cím:
Fermentáljunk! : savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek / Asa Simonsson
:
Simonsson
Szerzők:
Simonsson, Asa (Ford. Kereki Noémi)
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K., 2020
Terjedelem:
240 p. ill. 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5767-05-0 (kötött) : 6000,- Ft
ISBN:
978-615-5767-05-0
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 237.
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12) 664.8/.9 641.4,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
193100
Könyv
Mű kulcs:
Enni való ajándékokWalkerAlison
Raktári jelzet:
641 W 19
Cím:
Enni való ajándékok : több mint 100 otthon megvalósítható ajándékötlet
:
Walker, Alison
Szerzők:
Alison Walker ; Tara Fisher fotóival ; [ford. Kúnos Linda]
Megjelenés:
Budapest : Corvina, [2018]
Terjedelem:
176 p. ill., színes 22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-13-6506-1 kötött : 4500,- Ft
ISBN:
978-963-13-6506-1
Nyelv:
magyar
ETO:
641.852(083.12), 641.4(083.12), 641.887(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
192646
Könyv
Mű kulcs:
Otthoni tartósítás erjesztésseBellersen QuiriCosima
Raktári jelzet:
641 B 46
Cím:
Otthoni tartósítás erjesztéssel - természetesen!
:
Bellersen Quirini, Cosima
Szerzők:
Cosima Bellersen Quirini ; [ford. Jakab Judit]
Megjelenés:
[Budapest] : Sziget, 2017
Terjedelem:
125 p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5178-98-6 fűzött : 2800,- Ft
ISBN:
978-615-5178-98-6
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.4(083.12), 641.55(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
190272
Könyv
Mű kulcs:
MarmeládAngeleWaltraud
Raktári jelzet:
641 A 61
Cím:
Marmelád : lekvárok, csatnik és más finomságok
:
Angele, Waltraud
Szerzők:
Waltraud Angele, Gabriele Gugetzer ; [ford. Makra Júlia]
Megjelenés:
Budapest : Central Kv., 2018
Terjedelem:
95 p. ill., színes 23 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-341-288-6 kötött : 2900,- Ft
ISBN:
978-963-341-288-6
Nyelv:
magyar
ETO:
641.4(083.12),
Példányok:
Rekordlink:







