Keresés
új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-10-ig
( összes: 8 oldal: 78 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: előírások
Keresési feltétel: Tárgyszó: előírások
Rendezési szempont:
Rekord sorszám:
229907
Könyv
Mű kulcs:
Az én mediterrán konyhámNárayTamás
Raktári jelzet:
641 N 35
Cím:
Az én mediterrán konyhám : az élet nem "csak" habostorta!
:
Náray Tamás
Szerzők:
Náray Tamás ; [ételfotók ...: Kaszás Gergely]
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budapest] : Boook Kiadó, cop. 2025
Terjedelem:
150, [1] p. ill. 26 cm
Terjesztés:
: 978-615-648-850-3 (kötött) : 7490,- Ft
Megjegyzés:
Az Utolsó reggeli Párizsban, a Viva Espana! és a Trilógia ízei süteményes szakácskönyvek után Náray Tamás ismét Spanyolországba, sőt egyenesen a saját otthonába kalauzolja olvasóit, ahol kedvenc spanyol ételeit, vagyis mediterrán konyháját mutatja meg.Friss gyümölcsök, roppanós zöldségek, ízletes halak és tenger gyümölcsei, szaftos húsok sorakoznak a tányérokon. Az édes ízek kedvelőinek pedig hűsítő pohárkrémekkel és citrusos süteményekkel kedveskedik a szerző. A kötetben 58 ízletes, autentikus recepten keresztül érezhetjük és élvezhetjük a hamisítatlan spanyol életérzést, mintha csak ott állnánk a szerző mellett a friss tenger vagy a déligyümölcsök illatát belélegezve.Az ínycsiklandó és könnyen elkészíthető ételek mellett Náray Tamás kedvenc szállóigéi adnak néhány önfeledt, mégis elgondolkodtató pillanatot, melyek valóban bizonyítják, hogy az élet nem csak habos torta.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.568(4-015)(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
228334
Könyv
Mű kulcs:
Kovásziskola 2.KimbellVanessa
Raktári jelzet:
641.5 K 46
Cím:
Kovásziskola 2. : hogyan teszi a sütés boldoggá a mikróbáinkat, egészségessé az emésztésünket és kiegyensúlyozottá a hangulatunkat
:
Kimbell, Vanessa
Szerzők:
Vanessa Kimbell
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K.,, cop. 2020
Terjedelem:
191, [1] p. ill. 26 cm
Terjesztés:
: 978-615-5767-06-7 (kötött) )
Megjegyzés:
Tartalom(rövid ): "Lehetetlen ezt a könyvet úgy olvasni, hogy ne akarjunk azonnal a konyhába szaladni."Nigella LawsonA Kovásziskola nagy sikerű első részéből már tudjuk, hogyan lesz a kenyér egészségesebb és könnyebben emészthető a kovásznak köszönhetően. Ebben a második részben Vanessa Kimbell édes recepteken keresztül mutatja be azt a szemléletet és tudást, ami újabb évek kutatómunkájának az eredménye. Egyszerre szakácskönyv, mert fantasztikus, úttörőnek számító kovászos receptek vannak benne (briós, csiga, leveles tészta, fánk, keksz, pite, tészta, torta, sütemény ), és elgondolkodtató olvasmány, amit sokáig fogunk forgatni, és ami praktikus tanácsokat ad ahhoz, miként tudunk az egészségünk és a jókedvünk érdekében sütni, fermentálni. Az biztos, hogy aki ezt a könyvet elolvassa, a receptjeit kipróbálja, többé nem fog úgy sütni, mint előtte.
Nyelv:
magyar
ETO:
641.55(083.12):664.66, 664.642,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
225770
Könyv
Mű kulcs:
Egy estély a kastélybanBauerBarbara
Raktári jelzet:
B 42
Cím:
Egy estély a kastélyban : történetek és receptek a leggazdagabb árva otthonából
:
Bauer Barbara
Szerzők:
Bauer Barbara ; [ételfotók Sebestény László]
Megjelenés:
[Budapest] : Jaffa, cop. 2024
Terjedelem:
255 p. ill., főként színes 21 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-475-935-5 kötött : 5999,- Ft
ISBN:
978-963-475-935-5
Megjegyzés:
Bauer Barbara A leggazdagabb árva című regénye a korán árvaságra jutott grófkisasszony, Wenckheim Krisztina történetét mesélte el, országosan ismertté téve a kis konteszt. Ahogy Harangozó Imre néprajzkutató, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja fogalmazott: a regény "maradandó irodalmi emléket állított" Wenckheim Krisztinának és szülőföldjének.Az Egy estély a kastélyban újra Szabadkígyósra invitál. Ám az időutazás ezúttal Krisztina grófnő családi körének miliőjébe és az arisztokrata világba repíti az olvasókat, a tizenkét novella révén egy főúri est szervezésébe pillanthatnak be. Vendégségbe érkeznek a leggazdagabb árva otthonába, ahol találkozhatnak hét gyermekével, férjével, a társadalmi elit krémjével, kultúrájával és megannyi finomsággal... Mindezt az irodalom tálcáján kínálva, rövid történetek, párbeszédek és életképek formájában.És hogy senki ne menjen haza üres kézzel, az estély során felszolgált ételek receptjeit minden kedves olvasó magával viheti a kötet végén található, fotókkal illusztrált receptmelléklet révén: a kastély 19. századi recepteskötetéből Fodor Mihály mesterszakács válogatott és álmodott újra tizenkét fogást. Ételreceptek Fodor Mihály
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
894.511-31, 641.55(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
225705
Könyv
Mű kulcs:
100 diétás recept és étrend /
Raktári jelzet:
641 Sz 51
Cím:
100 diétás recept és étrend / irta és összeáll. Szekeres Józsefné
Megjelenés:
Budapest : Cserépfalvy,, 1934
Terjedelem:
105 p. 19,5 cm
Terjesztés:
; 9786156788016
Megjegyzés:
Nincsen az orvostudománynak még egy olyan alaposan és sok oldalról megvitatott kérdése, mint a beteg ember táplálkozása: a diéta.Egy-egy diétának változatos elkészítési módját lehet elsajátítani ebből a kis szellemes francia könyvből. Nincsenek benne diétaformák, erre nincs is szükség, az egyes diétára szoruló betegségek receptúrája nincs mélyen kimerítve. De vezérfonalként szolgálhat arra, hogy hogyan kell az étrendbe változatosságot vinni, inspirálhat a francia konyhaművészet önálló továbbművelésére, amely elsősorban a beteg ember diétájában bír igazán nagy értékkel.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
225508
Könyv
Mű kulcs:
Alacsony FODMAP-étrendBarthaÁkos
Raktári jelzet:
641.56 B 37
Cím:
Alacsony FODMAP-étrend : elmélet és gyakorlat
:
Bartha Ákos
Szerzők:
Bartha Ákos, Mezei Elmira ; [fotók Harlan Cockburn]
Megjelenés:
[Budapest] : Jaffa, cop. 2019
Terjedelem:
266, [4] p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-475-206-6 fűzött : 3990,- Ft
ISBN:
978-963-475-206-6
Megjegyzés:
Hiánypótló, hasznos és különlegesen gyakorlati táplálkozási "tanácsadót" ad az olvasók kezébe BARTHA ÁKOS és MEZEI ELMIRA. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, ami napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok - kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok - kerülése, mivel az arra érzékenyeknél ezek komoly bélpanaszokat okozhatnak.A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi egyensúlytalanság az IBS (irritábilisbél-szindróma ), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek ), funkcionális emésztőszervi rendellenességek, bélflóra-egyensúlytalanságok, felszívódási és emésztési zavarok, laktózérzékenység, valamint NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenység ) esetén.A terápiás célú étrend lényege, hogy kerüljük a magas FODMAP-tartalmú táplálékokat - többek között a laktóztartalmú tejtermékeket, a gluténtartalmú gabonaféléket, bizonyos zöldségeket és olajos magvakat, valamint némelyik gyümölcsöt is. Nem kell azonban megijedni, mert igen változatos a fogyasztható ételek sora - idetartozik minden hús- és halféle, a laktózmentes tejtermékek, a tojás, illetve sokféle zöldség és gyümölcs. A szerzők az alacsony FODMAP-étrend tudományos alaposságú és részletes bemutatása mellett kitérnek egyes betegségtípusok (endometriózis, ekcéma stb. ) és a táplálkozás összefüggéseire, az igénybe vehető diagnosztikai eljárásokra, a manapság heves viták tárgyát képező probiotikumok hasznára, a modern kori édesítők, valamint a prebiotikus rostok és a gyógynövények szerepére.A kötet második részében szereplő ínycsiklandó és főképp egészséges receptek pedig azt bizo
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
táplálkozástudomány, diéta, egészséges táplálkozás, szakácskönyv, vékonybél, működési zavarok, betegek étrendje, diétás ételek betegek számára, előírások, receptek, emésztőszervek betegségei, tápanyagok felszívódási zavarai a vékonybélben, vékonybél, működési zavarok, életmód, ismeretterjesztő, magyar nnyelvű, magyar szerző, recept, táplálkozás
ETO:
613.2, 641.563(083.12), 616.3, 616.341-008.6,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
224988
Könyv
Mű kulcs:
Mediterrán konyhaKaradshehSuzy
Raktári jelzet:
641.568 K 17
Cím:
Mediterrán konyha : 120 tápláló és egészséges recept, melyet többször is elkészítünk majd : [120 nagyszerű és egészséges recept, ami örök kedvenc lesz]
:
Karadsheh, Suzy
Szerzők:
Suzy Karadsheh és Susan Puckett ; Caitlin Bensel fotóival ; ford. Darida Benedek
Megjelenés:
[Budapest] : Central, 2024
Terjedelem:
303 p. ill., színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-614-531-6 kötött : 9980,- Ft
ISBN:
978-963-614-531-6
Megjegyzés:
Tartalom (rövid ): Főzzünk úgy, mint a mediterrán országokban! Számos helyen találkoztunk már a ténnyel: a Földközi-tenger körüli országok lakói sok tekintetben egészségesebbek, boldogabbak, ráadásul mindig finomakat esznek. Gondolkodott már azon, hogy jó lenne újraélni egy jól sikerült nyaralás ízeit? Szívesen kipróbálna zamatos, ínycsiklandó, mégis egyszerű hétköznapi fogásokat otthon is? Netán elbizonytalanodott, mert a hozzávalók nehezen hozzáférhetőek? Elárulunk egy titkot: nem azok! Suzy Karadsheh, a Mediterrán konyha című könyv szerzője az egyiptomi Port Szaídban született és nőtt fel. Már gyerekként is szeretett a konyhában alkotni, és amikor a családjával letelepedett az Egyesült Államokban, hamar rájött, hogy a legtöbb alapanyag egy hétköznapi szupermarketben is elérhető. The Mediterranean Dish nevű blogja hatalmas népszerűségnek örvend olyan háziasszonyok és főzni kedvelők körében, akik a mediterrán konyha ízeit keresik modern köntösben. Könyvében 120 színes, egészséges, egyszerű és fantasztikus receptet gyűjtött össze, amivel bárki újjávarázsolhatja ételeit, és új fogásokat is kipróbálhat.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
gasztronómia, ételspecialitás, Mediterráneum, szakácskönyv, nemzeti ételspecialitások, Földközi-tenger vidéke, előírások, receptek, magyar nyelvű, mediterrán, recept, kép, képek, fotó, fotók, fényképek, fénykép, illusztrált, illusztráció, apró fogás, apró fogások, tojás, kenyér, reggeli fogás, reggeli fogások, húsmentes, főfogás, főétel, főételek, húsmentes főételek, leves, levesek, húsmentes főétel, köret, köretek, tengeri fogás, tengeri fogások, szószok, szósz, savaynúság, savanyúságok, kiegészítők, kiegészítő
ETO:
641.568(4-015)(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
224534
Könyv
Mű kulcs:
Ájurvédikus konyha kezdőknekPlumbLaura
Raktári jelzet:
641 P 73
Cím:
Ájurvédikus konyha kezdőknek : receptkönyv a kiegyensúlyozott életért és a gyógyulásért
:
Plumb, Laura
Szerzők:
Laura Plumb ; fotók Hél?ne Dijardin ; [ford. Uzsoki Eszter]
Megjelenés:
Pécs : Alexandra, 2021
Terjedelem:
239 p. ill., színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-447-492-0 fűzött : 4800,- Ft
ISBN:
978-963-447-492-0
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 216-217.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.561(083.12), 613.2, 615.89(540),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
224043
Könyv
Mű kulcs:
Kis séfek nagy kalandjaDankóné ReisingMagdolna
Raktári jelzet:
641 D 21
Cím:
Kis séfek nagy kalandja : fedezd fel a vegán ízek birodalmát!
:
Dankóné Reisinger Magdolna
Szerzők:
Dankóné Reisinger Magdolna
Közreműködők:
Megjelenés:
Gödöllő : Gingko K., cop. 2024
Terjedelem:
125, [1] p. ill., színes 22x22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-6326-35-5 fűzött : 4790,- Ft
ISBN:
978-615-6326-35-5
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.564(083.12)(02.053.2),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
223386
Könyv
Mű kulcs:
A természet kincsestáraBukovicsné BékeDaisy
Raktári jelzet:
615 B 96
Cím:
A természet kincsestára : kert, konyha, egészség
:
Bukovicsné Békefi Daisy
Szerzők:
[Greens of Daisy]
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budapest] : Central, 2024
Terjedelem:
159 [1] p. ill., színes 23 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-614-517-0 kötött : 5790,- Ft
ISBN:
978-963-614-517-0
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
615.89:615.322, 641.56(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
223134
Könyv
Mű kulcs:
Cukormentes ételekHargitaiGyörgy
Raktári jelzet:
641.5 H 31
Cím:
Cukormentes ételek : receptek egy tudatos étrendhez
:
Hargitai György
Szerzők:
[... írta ... Hargitai György (1963-)] ; [...fotók: Csigó László]
Megjelenés:
[Budapest] : I.P.C. Kv., [2015]
Terjedelem:
70, [2] p. ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-635-547-0 fűzött : 1999,- Ft
ISBN:
978-963-635-547-0
Sorozat:
IPC gastro, ISSN 2064-9169). (A gyógyító szakács
Megjegyzés:
Tartalom(rövid ): A finomított szénhidrátok (mint például a cukor ) számos betegség előidézői. A mindennapi energiaszükségletnek csak mintegy 10 százalékát kellene cukorból fedeznünk, az pedig az elfogyasztott gyümölcsök és tejtermékek révén hamar összeadódik. Ehhez képest egy átlagember ennek a mennyiségnek a sokszorosát fogyasztja el. Ez a cukordózis hatalmas károkat okoz a szervezetben, és az elhízás mellett a cukorbetegség kialakulásához is nagyban hozzájárul.Szakácskönyvünkben olyan, csökkentett cukor- és szénhidráttartalmú ételeket gyűjtöttünk össze, amelyek amellett, hogy egészségesek, még finomak is. kipróbált receptjeink mellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés módjáról, idejéről, nehézségi fokáról, illetve az étel árfekvéséről és energiatartalmáról, a receptekhez kapcsolódó jó tanácsokkal pedig a zökkenőmentes sütéshez-főzéshez igyekszünk segítséget nyújtani.Jó főzést és jó egészséget kívánunk!
Nyelv:
magyar
ETO:
613.2, 641.561(083.12),
Példányok:
Rekordlink:








