Keresés

új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-10-ig ( összes: 1 oldal: 10 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: tartósítás
Rendezési szempont:
Könyv
Raktári jelzet:
614 M 69
Cím:
Ételek : honnan és hogyan kerülnek az asztalunkra? / [szerző : ] Andrea Minoglio ; [ill.] Federico Mariani ; [ford. Wallendums Tünde]
Szerzők:
Minoglio, Andrea
Megjelenés:
[Komárom] : Lingea,, 2022
Terjedelem:
63 p. ill. 31 cm
Terjesztés:
: 978-963-505-091-8 (kötött) : 5490 Ft
Megjegyzés:
Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk. A részletes magyarázatokat szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítik ki.Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Világossá válik, milyen hosszú utat tesz meg az étel, míg az asztalra kerül. A könyv érthető és részletes magyarázatokkal szolgál, melyeket szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítenek ki Ezek alapján megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk.A könyv lapjain megelevenedik a csokoládé, a tea, a méz, a rizs, a sajt, a mogyoróvaj, a cukorvatta és további élelmiszerek története is. Tudták például, hogy a valódi vaníliát, melynek íze gyakran felbukkan az édességekben, egy orchidea fajból nyerik? Gondolták volna, hogy a moziban ropogtatott popcorn tulajdonképpen magas hőmérsékleten felrobbant kukoricaszem? Vajon azt sejtették, hogy a kolibri az ananász legfontosabb beporzója?
Nyelv:
magyar
ETO:
641(02.053.2) 664(02.053.2),
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
633 K 47
Cím:
Egyszerűen fermentálj : Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez
Szerzők:
Király Ágnes
Megjelenés:
Budapest : HVG Könyvek, 2021
Terjedelem:
431 p. ill. színes fotók 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-565-161-0 kötött 7500,- Ft
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 414-421.
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12) 664.8/.9 641.4,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
663 D 31
Cím:
Fermentálás : [erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel]
Szerzők:
Holly Davis ; [fotók: Ben Dearnley] ; [ford. Búsné Pap Judit, Szkladányi András ...]
Megjelenés:
Budapest : HVG Kv., 2020
Terjedelem:
271 p. ill. 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-304-935-8 kötött : 6500,- Ft
Megjegyzés:
Webliogr.: p. 263.
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 S 62
Cím:
Fermentáljunk! : savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek / Asa Simonsson
Szerzők:
Simonsson, Asa (Ford. Kereki Noémi)
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K., 2020
Terjedelem:
240 p. ill. 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5767-05-0 (kötött) : 6000,- Ft
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 237.
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12) 664.8/.9 641.4,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 V 20
Cím:
A kenyér lelke
Szerzők:
Vajda József ; [szöveg Kálmán Emese és Müllner Dóra] ; [fotók Busák Attila ..., Mócz András István ..., Vajda József ...]
Megjelenés:
[Budapest] : Central Könyvek, 2019
Terjedelem:
190, [1] p. ill., főként színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-324-344-2 kötött : 5490,- Ft
Nyelv:
magyar
ETO:
641.55(083.12), 664.65,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
613.2 M 69
Cím:
Mindent a táplálkozásról : [izgalmasan és látványosan]
Szerzők:
[szerk. Lilli Bryant et al.] ; [főszerk. Angeles Gavira Guerrero] ; [ill. Mark Clifton, Phil Gamble, Mike Garland]
Megjelenés:
[Budapest] : Libri Kiadó, cop. 2017
Terjedelem:
255 p. ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-433-334-0 kötött : 5499,- Ft
Megjegyzés:
Tartalom (rövid ): A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok – minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
táplálkozástudomány, dietétika, táplálkozás, élettan, biokémia, biológia, dietetika, egészség, étrend, gasztroenterológia, ismeretközlő irodalom, ismeretterjesztő, kémia, magyar nyelvű, orvostudomány, táplálkozás, éhség, étvágy, illat, víz, tápanyag, szénhidrát, rost, fehérje, zsír, koleszterin, vitamin, vitaminok, ásványi anyag, ásványi anyagol, készétel, friss, tartósítás, hűtés, fagyasztás, erjesztés, nyers ételek, adalékanyagok, főzés, vörös hús, fehér hús, húskészítmények, húskészítmény, húspótlék, húspótlékok, hal, tenger gyümölcse, tenger gyümölcsei, tojás, tej, laktóz, joghurt, élő kutúra, élő kultúrák, sajt, keményítő, gabonák, keményítős étel, kenyér, glutén, bab, borsóü, borsófélék, hüvelyesek, szója, burgonyafélék, gyümölcsök, zöldség, szuperételek, fitovegyületek, leves zöldségek, káposztafélék, gyökérzöldség, hagymacsalád, zöldséggyümölcsök, édes gyümölcsök, gomba, gombák, olajos magvak, csilik, csípős étel, fűszerek, fűszer, zöldfűszer, zöldfűszerek, , zsírok, olajok, olaj, cukor, vércukorszint, desszert desszertek, csokolásé, cukorkák, alternatív ételek, ivóvíz, kávé, tea, gyümölcslé, gyümölcslevek, turmix, turmixok, szénsavas ital, szénsavas ital, ok, energiaital, alkohol, rövidital, bor, sör, kiegyensúlyozott étrend, kiegészítők, étkezési szokások, nyugati étrend, keleti étrend, energiabüdzsé, étrend, kalóriaszámlálás, szénhidrátcsökkentés, időszakos böjt, méregtelenítés, allergiák, intolerancia, szívprobléma, kisbaba, gyermek, gyermekek, étkezési zavar, táplálás, bio
ETO:
613.2, 612.39,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
663 E 38
Cím:
Élelmiszerek aszeptikus tartósítása
Szerzők:
szerk. V. I. Rogacsev ; ford. Soós Józsefné
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazdasági Könyvkiadó,, 1983
Terjedelem:
211 p. ill. 25 cm
Terjesztés:
ISBN 963-231-616-9 kötött : 56,- Ft
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 207-210.
Nyelv:
magyar
ETO:
664.8.035,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 B17
Cím:
Házi tartósítás és fagyasztás
Szerzők:
Jaroslav Balaštík ; a magyar kiadást átd. és kieg. Koltai Endre ; ... ford. Hudec Zsuzsanna, Szalay Márta
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazdasági Könyvkiadó ; Bratislava : Príroda,, 1987
Terjedelem:
213 p. ill. 21 cm
Terjesztés:
ISBN 963-232-120-0 kötött : 65,- Ft
Sorozat:
Kertünk, házunk, otthonunk, ISSN 0324-3176
Megjegyzés:
Példányszám: 45000
Nyelv:
magyar
ETO:
641.4,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 B17
Cím:
Házi tartósítás és fagyasztás
Szerzők:
Jaroslav Balaštík ; [a magyar kiadást átd. és kieg. Koltai Endre]
Kiadásjelzés:
2. kiad.
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazdasági Könyvkiadó ; Bratislava : Príroda,, 1989
Terjedelem:
213 p. ill. 21 cm
Terjesztés:
ISBN 80-07-00167-0 kötött : 75,- Ft
Sorozat:
Kertünk, házunk, otthonunk, ISSN 0324-3176
Megjegyzés:
Példányszám: 36500
Nyelv:
magyar
ETO:
641.4,
Példányok: