Keresés
új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-10-ig
( összes: 1 oldal: 10 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: tartósítás
Keresési feltétel: Tárgyszó: tartósítás
Rendezési szempont:
Rekord sorszám:
226461
Könyv
Mű kulcs:
Ételek
Raktári jelzet:
614 M 69
Cím:
Ételek : honnan és hogyan kerülnek az asztalunkra? / [szerző : ] Andrea Minoglio ; [ill.] Federico Mariani ; [ford. Wallendums Tünde]
Szerzők:
Minoglio, Andrea
Megjelenés:
[Komárom] : Lingea,, 2022
Terjedelem:
63 p. ill. 31 cm
Terjesztés:
: 978-963-505-091-8 (kötött) : 5490 Ft
Megjegyzés:
Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk. A részletes magyarázatokat szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítik ki.Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Világossá válik, milyen hosszú utat tesz meg az étel, míg az asztalra kerül. A könyv érthető és részletes magyarázatokkal szolgál, melyeket szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítenek ki Ezek alapján megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk.A könyv lapjain megelevenedik a csokoládé, a tea, a méz, a rizs, a sajt, a mogyoróvaj, a cukorvatta és további élelmiszerek története is. Tudták például, hogy a valódi vaníliát, melynek íze gyakran felbukkan az édességekben, egy orchidea fajból nyerik? Gondolták volna, hogy a moziban ropogtatott popcorn tulajdonképpen magas hőmérsékleten felrobbant kukoricaszem? Vajon azt sejtették, hogy a kolibri az ananász legfontosabb beporzója?
Nyelv:
magyar
ETO:
641(02.053.2) 664(02.053.2),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
205896
Könyv
Mű kulcs:
Egyszerűen fermentáljKirályÁgnes
Raktári jelzet:
633 K 47
Cím:
Egyszerűen fermentálj : Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez
:
Király Ágnes
Szerzők:
Király Ágnes
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : HVG Könyvek, 2021
Terjedelem:
431 p. ill. színes fotók 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-565-161-0 kötött 7500,- Ft
ISBN:
978-963-565-161-0
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 414-421.
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12) 664.8/.9 641.4,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
198459
Könyv
Mű kulcs:
FermentálásDavisHolly
Raktári jelzet:
663 D 31
Cím:
Fermentálás : [erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel]
:
Davis, Holly
Szerzők:
Holly Davis ; [fotók: Ben Dearnley] ; [ford. Búsné Pap Judit, Szkladányi András ...]
Megjelenés:
Budapest : HVG Kv., 2020
Terjedelem:
271 p. ill. 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-304-935-8 kötött : 6500,- Ft
ISBN:
978-963-304-935-8
Megjegyzés:
Webliogr.: p. 263.
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
197644
Könyv
Mű kulcs:
Fermentáljunk!Simonsson
Raktári jelzet:
641 S 62
Cím:
Fermentáljunk! : savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek / Asa Simonsson
:
Simonsson
Szerzők:
Simonsson, Asa (Ford. Kereki Noémi)
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K., 2020
Terjedelem:
240 p. ill. 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5767-05-0 (kötött) : 6000,- Ft
ISBN:
978-615-5767-05-0
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 237.
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12) 664.8/.9 641.4,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
194188
Könyv
Mű kulcs:
A kenyér lelkeVajdaJózsef
Raktári jelzet:
641 V 20
Cím:
A kenyér lelke
:
Vajda József
Szerzők:
Vajda József ; [szöveg Kálmán Emese és Müllner Dóra] ; [fotók Busák Attila ..., Mócz András István ..., Vajda József ...]
Megjelenés:
[Budapest] : Central Könyvek, 2019
Terjedelem:
190, [1] p. ill., főként színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-324-344-2 kötött : 5490,- Ft
ISBN:
978-963-324-344-2
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
kenyér, péksütemény, szakácskönyv, ételkészítés, étrend, ételek, előírások, receptek, kenyér és egyéb sütőipari termékek előállításának műveletei, magyar nyelvű, magyar szerző, sütés, kovást, előtészta, előtészták, tartósítás, öregtészta, gyümölcsvíz, háztartás, eszközök, gőzölés, sütő, formázás, bevágás, ujjpróba, alapanyag, anyaghányad, víz, művelet, fázis, dagasztás, áthajtogatás, gömbded, pihentetés, bepólyálás, fehát kenyér, félbarnakenyér, rozskenyér, tönkölykenyér, gabonás kenyér, sült kenyér, rozsmagvas kenyér, mákos guba, máglyarakás, gofri, krumplis nudli, lapcsánka, buci, udon tészta, csalános kenyér, bejgli, canelé, barhesz, bagel, croissant, vajaskifli, bagett, káposztás kenyér, pityókás kenyér, esszénus kenyér, aludttejes kenyér, alakorkenyér, almás-zabos kenyér, sörös-gyömbéres kenyér, mézes-csírás tönkölykenyér, joghurtus kalács, szüreti kalács, körtés-kéksajtos kenyér, diós-mazsolás tönkölykenyér, bodag, Fekete Gergő, rebarbarás-epres péksütemény, Fülöp Ádám, Tóth Márton, Juhász Mihály, Miklós Mihály, ciabatta, Szabadfi Szabolcs, pizza alla pala
ETO:
641.55(083.12), 664.65,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
189211
Könyv
Mű kulcs:
Mindent a táplálkozásrólLevyJoel
Raktári jelzet:
613.2 M 69
Cím:
Mindent a táplálkozásról : [izgalmasan és látványosan]
:
Levy, Joel
Szerzők:
[szerk. Lilli Bryant et al.] ; [főszerk. Angeles Gavira Guerrero] ; [ill. Mark Clifton, Phil Gamble, Mike Garland]
Megjelenés:
[Budapest] : Libri Kiadó, cop. 2017
Terjedelem:
255 p. ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-433-334-0 kötött : 5499,- Ft
ISBN:
978-963-433-334-0
Megjegyzés:
Tartalom (rövid ): A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok – minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
táplálkozástudomány, dietétika, táplálkozás, élettan, biokémia, biológia, dietetika, egészség, étrend, gasztroenterológia, ismeretközlő irodalom, ismeretterjesztő, kémia, magyar nyelvű, orvostudomány, táplálkozás, éhség, étvágy, illat, víz, tápanyag, szénhidrát, rost, fehérje, zsír, koleszterin, vitamin, vitaminok, ásványi anyag, ásványi anyagol, készétel, friss, tartósítás, hűtés, fagyasztás, erjesztés, nyers ételek, adalékanyagok, főzés, vörös hús, fehér hús, húskészítmények, húskészítmény, húspótlék, húspótlékok, hal, tenger gyümölcse, tenger gyümölcsei, tojás, tej, laktóz, joghurt, élő kutúra, élő kultúrák, sajt, keményítő, gabonák, keményítős étel, kenyér, glutén, bab, borsóü, borsófélék, hüvelyesek, szója, burgonyafélék, gyümölcsök, zöldség, szuperételek, fitovegyületek, leves zöldségek, káposztafélék, gyökérzöldség, hagymacsalád, zöldséggyümölcsök, édes gyümölcsök, gomba, gombák, olajos magvak, csilik, csípős étel, fűszerek, fűszer, zöldfűszer, zöldfűszerek, só, zsírok, olajok, olaj, cukor, vércukorszint, desszert desszertek, csokolásé, cukorkák, alternatív ételek, ivóvíz, kávé, tea, gyümölcslé, gyümölcslevek, turmix, turmixok, szénsavas ital, szénsavas ital, ok, energiaital, alkohol, rövidital, bor, sör, kiegyensúlyozott étrend, kiegészítők, étkezési szokások, nyugati étrend, keleti étrend, energiabüdzsé, étrend, kalóriaszámlálás, szénhidrátcsökkentés, időszakos böjt, méregtelenítés, allergiák, intolerancia, szívprobléma, kisbaba, gyermek, gyermekek, étkezési zavar, táplálás, bio
ETO:
613.2, 612.39,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
10578
Könyv
Mű kulcs:
Élelmiszerek aszeptikus tartósRogačevVladimir Ivanov
Raktári jelzet:
663 E 38
Cím:
Élelmiszerek aszeptikus tartósítása
:
Rogačev, Vladimir Ivanovič
Szerzők:
szerk. V. I. Rogacsev ; ford. Soós Józsefné
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazdasági Könyvkiadó,, 1983
Terjedelem:
211 p. ill. 25 cm
Terjesztés:
ISBN 963-231-616-9 kötött : 56,- Ft
ISBN:
963-231-616-9
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 207-210.
Nyelv:
magyar
ETO:
664.8.035,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
8585
Könyv
Mű kulcs:
KenyérgyártásTegzeMiklósné
Raktári jelzet:
663 T 37
Cím:
Kenyérgyártás
:
Tegze Miklósné
Szerzők:
Tegze Miklósné, Schneller Margit
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazdasági Könyvkiadó,, 1984
Terjedelem:
159 p. ill. 20 cm
Terjesztés:
ISBN 963-231-969-9 fűzött : 19,- Ft
ISBN:
963-231-969-9
Sorozat:
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár, ISSN 0324-3613
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
állati eredetű élelmiszerek tartósítása, nyersanyag, nyersanyagok, nyersanyag előkészítése, nyersanyagok előkészítése, tésztaképzés, tészta lazítás, tésztaérés, kenyértészta, kovász, süteménytészta, omlós tészta, leveles tészta, tésztakészítés keveréssel, tésztakészítés felveréssel, sütés, kelesztés, készáru kezelése, kenyértészta-készítés, kenyértészta feldolgozás, tárolás, szállítás, kenyérbetegségek, penészedés, penészedés megakadályozása, magyar nyelven, magyar nyelvű, magyar szerző
ETO:
664.9,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
4896
Könyv
Mű kulcs:
Házi tartósítás és fagyasztásBalaštíkJaroslav
Raktári jelzet:
641 B17
Cím:
Házi tartósítás és fagyasztás
:
Balaštík, Jaroslav
Szerzők:
Jaroslav Balaštík ; a magyar kiadást átd. és kieg. Koltai Endre ; ... ford. Hudec Zsuzsanna, Szalay Márta
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazdasági Könyvkiadó ; Bratislava : Príroda,, 1987
Terjedelem:
213 p. ill. 21 cm
Terjesztés:
ISBN 963-232-120-0 kötött : 65,- Ft
ISBN:
963-232-120-0
Sorozat:
Kertünk, házunk, otthonunk, ISSN 0324-3176
Megjegyzés:
Példányszám: 45000
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
élelmiszerek házi tartósítása, fűszer, fűszerek, hűkezelés, befőtt, befőttek, savanyítószerek, édesítőanyagok, zöldségek tartásítása, dzsem, dzsemek, gyümölcsíz, gyümölcsízek, gyümölcskocsonya, gyümölcskocsonyák, lekvár, lekvárok, gyümölcslé, gyümölcslevek, rostos ivólevek, pürék, szörp, szörpök, borok, gyümölcscefre, gyümölcscefrék, szárított gyümölcs, szárított zöldség, levélzöldség, fagyasztás, magyar nyelvű, szakácskönyv, magyar nyelven
ETO:
641.4,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
2928
Könyv
Mű kulcs:
Házi tartósítás és fagyasztásBalaštíkJaroslav
Raktári jelzet:
641 B17
Cím:
Házi tartósítás és fagyasztás
:
Balaštík, Jaroslav
Szerzők:
Jaroslav Balaštík ; [a magyar kiadást átd. és kieg. Koltai Endre]
Közreműködők:
Kiadásjelzés:
2. kiad.
Megjelenés:
Budapest : Mezőgazdasági Könyvkiadó ; Bratislava : Príroda,, 1989
Terjedelem:
213 p. ill. 21 cm
Terjesztés:
ISBN 80-07-00167-0 kötött : 75,- Ft
ISBN:
80-07-00167-0
Sorozat:
Kertünk, házunk, otthonunk, ISSN 0324-3176
Megjegyzés:
Példányszám: 36500
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
élelmiszerek házi tartósítása, fűszer, fűszerek, hűkezelés, befőtt, befőttek, savanyítószerek, édesítőanyagok, zöldségek tartásítása, dzsem, dzsemek, gyümölcsíz, gyümölcsízek, gyümölcskocsonya, gyümölcskocsonyák, lekvár, lekvárok, gyümölcslé, gyümölcslevek, rostos ivólevek, pürék, szörp, szörpök, borok, gyümölcscefre, gyümölcscefrék, szárított gyümölcs, szárított zöldség, levélzöldség, fagyasztás, magyar nyelvű, szakácskönyv, magyar nyelven
ETO:
641.4,
Példányok:
Rekordlink: