Keresés
664.65 Kenyér és egyéb sütőipari termékek előállításának műveletei kenyér és egyéb sütőipari termékek előállításának műveletei
új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-2-ig
( összes: 1 oldal: 2 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: kenyér és egyéb sütőipari termékek előállításának műveletei
Keresési feltétel: Tárgyszó: kenyér és egyéb sütőipari termékek előállításának műveletei
Rendezési szempont:
Rekord sorszám:
207653
Könyv
Mű kulcs:
Kenyérsütő kemencékSabjánTibor
Raktári jelzet:
390 S 10
Cím:
Kenyérsütő kemencék
:
Sabján Tibor
Szerzők:
Sabján Tibor (1952-2009) ; [fképeket Bakonyi Béla et al. kész.] ; [... ábráit rajz. Sabján Tibor]
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : Terc, cop. 2008
Terjedelem:
235 p. ill. 19 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-9535-84-8 fűzött : 3200,- Ft
ISBN:
978-963-9535-84-8
Sorozat:
Népi kultúra, ISSN 1785-3699
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 233-235. , Tartalom(rövid ): Az 1960-as évekig, a gyári sütésű és bolti terjesztésű kenyér általánossá válásáig, a kemence nélkülözhetetlen kelléke volt a paraszti életnek, hiszen a kenyérsütés az egyik legfontosabb asszonyi munka volt. A sorozat hagyományaihoz híven a szerző a történeti, néprajzi kérdések mellett a műszaki megoldásokat is igyekszik alapos vizsgálat tárgyává tenni. Szándéka szerint a könyvből megtanulható és némi gyakorlat után elsajátítható a hagyományos kemenceépítés.
Nyelv:
magyar
ETO:
39(=945.11), 664.65, 683.95,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
194188
Könyv
Mű kulcs:
A kenyér lelkeVajdaJózsef
Raktári jelzet:
641 V 20
Cím:
A kenyér lelke
:
Vajda József
Szerzők:
Vajda József ; [szöveg Kálmán Emese és Müllner Dóra] ; [fotók Busák Attila ..., Mócz András István ..., Vajda József ...]
Megjelenés:
[Budapest] : Central Könyvek, 2019
Terjedelem:
190, [1] p. ill., főként színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-324-344-2 kötött : 5490,- Ft
ISBN:
978-963-324-344-2
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
kenyér, péksütemény, szakácskönyv, ételkészítés, étrend, ételek, előírások, receptek, kenyér és egyéb sütőipari termékek előállításának műveletei, magyar nyelvű, magyar szerző, sütés, kovást, előtészta, előtészták, tartósítás, öregtészta, gyümölcsvíz, háztartás, eszközök, gőzölés, sütő, formázás, bevágás, ujjpróba, alapanyag, anyaghányad, víz, művelet, fázis, dagasztás, áthajtogatás, gömbded, pihentetés, bepólyálás, fehát kenyér, félbarnakenyér, rozskenyér, tönkölykenyér, gabonás kenyér, sült kenyér, rozsmagvas kenyér, mákos guba, máglyarakás, gofri, krumplis nudli, lapcsánka, buci, udon tészta, csalános kenyér, bejgli, canelé, barhesz, bagel, croissant, vajaskifli, bagett, káposztás kenyér, pityókás kenyér, esszénus kenyér, aludttejes kenyér, alakorkenyér, almás-zabos kenyér, sörös-gyömbéres kenyér, mézes-csírás tönkölykenyér, joghurtus kalács, szüreti kalács, körtés-kéksajtos kenyér, diós-mazsolás tönkölykenyér, bodag, Fekete Gergő, rebarbarás-epres péksütemény, Fülöp Ádám, Tóth Márton, Juhász Mihály, Miklós Mihály, ciabatta, Szabadfi Szabolcs, pizza alla pala
ETO:
641.55(083.12), 664.65,
Példányok:
Rekordlink:

