Keresés

új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-4-ig ( összes: 1 oldal: 4 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: elkészítés
Rendezési szempont:
Könyv
Raktári jelzet:
614 M 69
Cím:
Ételek : honnan és hogyan kerülnek az asztalunkra? / [szerző : ] Andrea Minoglio ; [ill.] Federico Mariani ; [ford. Wallendums Tünde]
Szerzők:
Minoglio, Andrea
Megjelenés:
[Komárom] : Lingea,, 2022
Terjedelem:
63 p. ill. 31 cm
Terjesztés:
: 978-963-505-091-8 (kötött) : 5490 Ft
Megjegyzés:
Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk. A részletes magyarázatokat szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítik ki.Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Világossá válik, milyen hosszú utat tesz meg az étel, míg az asztalra kerül. A könyv érthető és részletes magyarázatokkal szolgál, melyeket szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítenek ki Ezek alapján megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk.A könyv lapjain megelevenedik a csokoládé, a tea, a méz, a rizs, a sajt, a mogyoróvaj, a cukorvatta és további élelmiszerek története is. Tudták például, hogy a valódi vaníliát, melynek íze gyakran felbukkan az édességekben, egy orchidea fajból nyerik? Gondolták volna, hogy a moziban ropogtatott popcorn tulajdonképpen magas hőmérsékleten felrobbant kukoricaszem? Vajon azt sejtették, hogy a kolibri az ananász legfontosabb beporzója?
Nyelv:
magyar
ETO:
641(02.053.2) 664(02.053.2),
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 C 76
Cím:
Le petit Larousse chocolat Csokoládé biblia : 180 recept a híres francia cukrásziskola séfjeitől
Szerzők:
[... szerk. Agnes Busiere] ; [... ford. Kertész Luca] ; [közread.] Le Cordon Bleu
Megjelenés:
[Budapest] : Geopen, 2021
Terjedelem:
415 p. ill. 29 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-516-076-1 kötött : 13900,- Ft
Megjegyzés:
Előszó: Cointreau, André
Nyelv:
magyar
ETO:
641.852(083.12) 663.91,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
640 F 64
Cím:
Kísérletek konyhai alapanyagokkal
Szerzők:
[szerző: Sonja Floto-Stammen, Ulrike Berger] ; [fotók: Christoph Schmotz ...] ; [ábrák: Detlef Kersten] ; [ford. Gulázsi Aurélia]
Megjelenés:
Budapest : Cser K., 2010
Terjedelem:
42 p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-278-107-5 fűzött : 1995,- Ft
Sorozat:
Kísérletezzünk!, ISSN 2061-1102
Nyelv:
magyar
ETO:
542(02.053.2) 641(02.053.2),
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
689 J 58
Cím:
Jelmezek
Szerzők:
[ford. Gulázsi Aurélia]
Megjelenés:
Budapest : Cser K., 2010
Terjedelem:
32 p. ill., színes 20 cm mell. 2 mintaív (4 t.)
Terjesztés:
ISBN 978-963-278-119-8 fűzött : 995,- Ft
Sorozat:
Színes ötletek. Fortélyok, ISSN 1787-503X ; 109.
Nyelv:
magyar
ETO:
792.024.2, 687.021/.023,
Példányok: