Keresés

új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-4-ig ( összes: 1 oldal: 4 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: mikrobiológia
Rendezési szempont:
Könyv
Raktári jelzet:
616.3 E 52
Cím:
Bélügyek : a belek csodálatos világa és a jó emésztés
Szerzők:
Giulia Enders ; Jill Enders rajzaival ; [fordította Blandl Borbála]
Megjelenés:
5. kiadás Budapest : Park,, cop. 2024
Terjedelem:
319 p. ill. 20 cm
Terjesztés:
: 978-963-633-195-5 (fűzött)
Megjegyzés:
Bibliográfia: p. 301-316. , Tartalom (rövid ): A bélrendszer közel 8 méter hosszával a legnagyobb szervünk, mégis kínos beszélnünk róla. Kakilás, hányás, hasmenés… pfuj, gusztustalan! Pedig ha meggondoljuk, hogy immunrendszerünk 80%-ban a beleink állapotától függ, akkor ez nem kis dolog. Egyre nyilvánvalóbb – tudományos adatok igazolják –, hogy a túlsúly, a depresszió, a különféle allergiák és számos komoly betegség mind-mind összefüggenek beleink állapotával. Ha tehát egészségesek akarunk maradni, törődnünk kell az emésztésünkkel. Giulia Enders fiatal német kutatóorvos könnyed hangvételű könyvében közérthetően és szellemesen kalauzol el a belek világába. Számos praktikus tanáccsal is szolgál, hogy a sokak életét megkeserítő kisebb-nagyobb emésztési gondoknak végre búcsút lehessen inteni.
Nyelv:
magyar
ETO:
616.3, 612.36,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641.4 D 31
Cím:
Fermentálás : [erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel]
Szerzők:
Holly Davis ; [fotók: Ben Dearnley] ; [ford. Búsné Pap Judit, Szkladányi András ...]
Megjelenés:
Budapest : HVG Kv., 2020
Terjedelem:
271 p. ill. 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-304-935-8 kötött : 6500,- Ft
Megjegyzés:
Webliogr.: p. 263. , Tartalom (rövid ): Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában? Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert. Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket. Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója. ,,Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása. Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!” Ormós Gabriella Jenői Pékség, KovászLabor "A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.” Mautner Zsófia gasztroblogger
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12), 664.8/.9, 641.4,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 S 62
Cím:
Fermentáljunk! : savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek / Asa Simonsson
Szerzők:
Simonsson, Asa (Ford. Kereki Noémi)
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K., 2020
Terjedelem:
240 p. ill. 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5767-05-0 (kötött) : 6000,- Ft
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 237.
Nyelv:
magyar
ETO:
663.15(083.12) 664.8/.9 641.4,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
616.3 E 52
Cím:
Bélügyek : a belek csodálatos világa és a jó emésztés
Szerzők:
Giulia Enders ; Jill Enders rajz. ; [ford. Blandl Borbála]
Megjelenés:
Budapest : Park, cop. 2015
Terjedelem:
297 p. ill. 20 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-355-132-5 fűzött : 2900,- Ft
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 281-294. , Tartalom(rövid ): Miért pont a belek?A bélrendszer közel 8 méter hosszával a legnagyobb szervünk, mégis kínos beszélnünk róla. Kakilás, hányás, hasmenés fúj, gusztustalan! Pedig ha meggondoljuk, hogy immunrendszerünk 80 %-ban a beleink állapotától függ, akkor ez nem kis dolog. Egyre nyilvánvalóbb tudományos adatok igazolják , hogy a túlsúly, a depresszió, a különféle allergiák és számos komoly betegség mind-mind összefüggenek beleink állapotával. Ha tehát egészségesek akarunk maradni, törődnünk kell az emésztésünkkel. Giulia Enders fiatal német kutatóorvos könnyed hangvételű könyvében közérthetően és szellemesen kalauzol el a belek világába. Számos praktikus tanáccsal is szolgál, hogy a sokak életét megkeserítő kisebb-nagyobb emésztési gondoknak végre búcsút lehessen inteni.„Ez a kislányos külsejű, csinos diáklány nem csupán tabukat dönt, de az emberi test csodáiról is mesél.”Frankfurter Allgemeine Zeitung„Enders bebizonyítja, hogy a tudomány is lehet szórakoztató. Könyve lebilincselő olvasmány.”Fit For Run
Nyelv:
magyar
ETO:
616.34, 612.3,
Példányok: