Keresés

új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-10-ig ( összes: 3 oldal: 23 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: sütőipar
Rendezési szempont:
Könyv
Raktári jelzet:
641.5 K 46
Cím:
Kovásziskola 2. : hogyan teszi a sütés boldoggá a mikróbáinkat, egészségessé az emésztésünket és kiegyensúlyozottá a hangulatunkat
Szerzők:
Vanessa Kimbell
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K.,, cop. 2020
Terjedelem:
191, [1] p. ill. 26 cm
Terjesztés:
: 978-615-5767-06-7 (kötött) )
Megjegyzés:
Tartalom(rövid ): "Lehetetlen ezt a könyvet úgy olvasni, hogy ne akarjunk azonnal a konyhába szaladni."Nigella LawsonA Kovásziskola nagy sikerű első részéből már tudjuk, hogyan lesz a kenyér egészségesebb és könnyebben emészthető a kovásznak köszönhetően. Ebben a második részben Vanessa Kimbell édes recepteken keresztül mutatja be azt a szemléletet és tudást, ami újabb évek kutatómunkájának az eredménye. Egyszerre szakácskönyv, mert fantasztikus, úttörőnek számító kovászos receptek vannak benne (briós, csiga, leveles tészta, fánk, keksz, pite, tészta, torta, sütemény ), és elgondolkodtató olvasmány, amit sokáig fogunk forgatni, és ami praktikus tanácsokat ad ahhoz, miként tudunk az egészségünk és a jókedvünk érdekében sütni, fermentálni. Az biztos, hogy aki ezt a könyvet elolvassa, a receptjeit kipróbálja, többé nem fog úgy sütni, mint előtte.
Nyelv:
magyar
ETO:
641.55(083.12):664.66, 664.642,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641.5 K 46
Cím:
Kovásziskola : miért és hogyan süssünk egészségbarát kenyeret
Szerzők:
Vanessa Kimbell
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K., 2018
Terjedelem:
208 p. ill., főként színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5767-01-2 kötött : 6000,- Ft
Megjegyzés:
Tartalom(rövid ): A szerző egy betegség kapcsán saját magán tapasztalta meg, hogy a kovászos kenyérnek nemcsak sokkal jobb az állaga és az íze, hanem a szervezetünk számára is összehasonlíthatatlanul hasznosabb, mert a kovászban lévő vadélesztők és tejsavbaktériumok segítenek lebontani a lisztet, így a kenyér könnyebben emészthető és magasabb a tápértéke. A titok abban rejlik, hogy milyen lisztet választunk, milyen anyakovászt használunk, a tésztát miként kelesztjük, és mindezeket hogyan kombináljuk. Ehhez megkapunk minden útmutatást ebben az egyedülálló, interaktív könyvben, amelyet alaposan végig kell olvasni és lépésről lépésre haladva követni. Utána pedig biztosra vehetjük, hogy mindig olyan kovászos kenyeret tudunk majd sütni, amilyet szeretnénk.Vanessa Kimbellé Anglia egyik legnépszerűbb kovászoskenyér-iskolája. Ez a könyv hét év kutatómunkájának a gyümölcse.
Nyelv:
magyar
ETO:
641.55(083.12):664.66, 664.642,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
390 S 10
Cím:
Kenyérsütő kemencék
Szerzők:
Sabján Tibor (1952-2009) ; [fképeket Bakonyi Béla et al. kész.] ; [... ábráit rajz. Sabján Tibor]
Megjelenés:
Budapest : Terc, cop. 2008
Terjedelem:
235 p. ill. 19 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-9535-84-8 fűzött : 3200,- Ft
Sorozat:
Népi kultúra, ISSN 1785-3699
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 233-235. , Tartalom(rövid ): Az 1960-as évekig, a gyári sütésű és bolti terjesztésű kenyér általánossá válásáig, a kemence nélkülözhetetlen kelléke volt a paraszti életnek, hiszen a kenyérsütés az egyik legfontosabb asszonyi munka volt. A sorozat hagyományaihoz híven a szerző a történeti, néprajzi kérdések mellett a műszaki megoldásokat is igyekszik alapos vizsgálat tárgyává tenni. Szándéka szerint a könyvből megtanulható és némi gyakorlat után elsajátítható a hagyományos kemenceépítés.
Nyelv:
magyar
ETO:
39(=945.11), 664.65, 683.95,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 H 76
Cím:
Süssünk együtt
Szerzők:
Paul Hollywood ; Peter Cassidy fotóival ; ford. Bosnyák Gabriella
Megjelenés:
Budapest : Partvonal, 2021
Terjedelem:
303 p. ill., színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-6058-40-9 kötött : 5499,- Ft
Nyelv:
magyar
ETO:
641.55(083.12):664.66, 641.852(083.12),
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 K 46
Cím:
Kovásziskola : miért és hogyan süssünk egészségbarát kenyeret
Szerzők:
Vanessa Kimbell
Megjelenés:
[Budaörs] : Csipet K., 2018
Terjedelem:
208 p. ill., főként színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5767-01-2 kötött : 6000,- Ft
Megjegyzés:
Ford. Kereki Noémi
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.55(083.12):664.66,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
664 B 97
Cím:
A pék
Szerzők:
Ralf Butschkow ; [ford. Kallai Nóra]
Megjelenés:
Budapest : Manó Kv., 2020
Terjedelem:
[24] p. ill., színes 20x20 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-403-864-1 fűzött : 890,- Ft
Sorozat:
Tudod, mit csinál?, ISSN 2676-8216 ; 6.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
664.6(02.053.2),
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 L 69
Cím:
Házi kenyerek, péksütemények : eredeti, természetes, házi
Szerzők:
Eva Maria Lipp, Ingrid Fröhwein ; [ford. Szüle Dénes]
Megjelenés:
Budapest : Cser K., 2019
Terjedelem:
152 p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-278-569-1 fűzött : 3495,- Ft
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.55(083.12):664.66,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 H 76
Cím:
Kenyér : reggelire, ebédre, vacsorára
Szerzők:
Paul Hollywood ; Peter Cassidy fotóival ; [... ford. Bosnyák Gabriella]
Megjelenés:
Budapest : Partvonal, 2019
Terjedelem:
224 p. ill., színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-578-390-6 kötött : 5499,- Ft
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.55(083.12):664.66,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
664 L 50
Cím:
Torta és karamell
Szerzők:
Lengyel József
Megjelenés:
Pécs : Alexandra, 2020
Terjedelem:
189, [3] p. ill., színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-447-697-9 kötött : 6500,- Ft
Nyelv:
magyar
ETO:
664.68(439)(092)Lengyel J.(0:82-94), 894.511-94Lengyel,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 B 13
Cím:
A liszt : 33 fajta, tulajdonságaik, felhasználásuk
Szerzők:
Badakné Kerti Katalin ; [ételfotók Csigó László]
Megjelenés:
Budapest : Cser K., 2016
Terjedelem:
95 p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-278-459-5 fűzött : 2995,- Ft
Sorozat:
Házi praktikák, ISSN 1789-2996
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
664.641, 641.55(083.12):664.641,
Példányok: