Keresés
új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-10-ig
( összes: 2 oldal: 12 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: tápanyag
Keresési feltétel: Tárgyszó: tápanyag
Rendezési szempont:
Rekord sorszám:
226811
Könyv
Mű kulcs:
Hogy ne öregedjGregerMichael
Raktári jelzet:
613 G 63
Cím:
Hogy ne öregedj : élj hosszú életet, és őrizd meg az egészséged : ismerd meg az öregedésgátlás nyolc leghatékonyabb eszközét
:
Greger, Michael
Szerzők:
Michael Greger ; [ford. Hegedűs Péter]
Megjelenés:
Budapest : Édesvíz, cop. 2024
Terjedelem:
828, [1] p. 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-507-540-9 kötött : 8572,- Ft
ISBN:
978-963-507-540-9
Megjegyzés:
Tartalom(rövid ): A ?korosodás mindenkit érint, de egészséged kulcsa a Te kezedben van!The New York Times Bestseller A Hogy ne halj meg szerzőjétől. Fedezd fel a korosodás lassítására szolgáló, tudományos bizonyítékokon alapuló bestsellersorozat legújabb részét! Amikor Dr. Michael Greger elmélyült az öregedéssel kapcsolatos orvosi kutatásokban, rájött, hogy a megfelelő étrend lehet a legígéretesebb stratégia a folyamat hatásainak szabályozására. Nincs szükségünk a nagy gyógyszeripari cégekre ahhoz, hogy fiatalnak érezzük magunkat – már megvannak a saját eszközeink! A Hogy ne öregedj című könyvében a nemzetközileg elismert orvos és táplálkozási szakértő feltárja az öregedés és a krónikus betegségek tudományos hátterét, és elmagyarázza, hogyan kerülhetjük el a leggyakrabban előforduló rendellenességeket. Az orvosok mintha betegségként kezelnék az öregedést, holott a korosodás nem feltétlenül jelenti azt, hogy az idő múlásával egyre betegebbek leszünk. Az öregedés során tizenegy részfolyamat zajlik le a testünk sejtjeiben, és mindegyiket képesek vagyunk befolyásolni, és lassítani a hatásait. Könyvében Dr. Greger bemutatja:a 11 legígéretesebb módszert az idő lassítására – miként építheted be az életedbe ezeket természetesen, egyszerű életmódbeli változtatások révén.az eszményi öregedésgátló étrendet a hosszú élethez – módszeresen megvizsgálva, melyek a legegészségesebb és a legkárosabb ételek és italok.hogyan őrizd meg az egészségedet az idő előrehaladtával – mi mindent tehetsz a csontjaid, a bélrendszered, a vérkeringésed védelme érdekében, hogyan előzheted meg a kopaszodást és a halláskárosodást, mivel támogathatod a hormonháztartásod egyensúlyát, hogyan optimalizáld az immunrendszered, az ízületeid és az izmaid működését, miként őrizheted meg a kognitív képességeidet, a bőröd, a fogaid és a látásod épségét, és emberi méltóságodat a haldoklás során.az öregedésgátlás nyolc nagyágyúját – konkrét élelmiszerek, étrend-kiegészítők és viselkedésformák ajánlásával, amelyek a legnagyobb eséllyel képesek lelassítani
Nyelv:
magyar
ETO:
613.2 613.26 612.67 612.68 613.98,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
225508
Könyv
Mű kulcs:
Alacsony FODMAP-étrendBarthaÁkos
Raktári jelzet:
641.56 B 37
Cím:
Alacsony FODMAP-étrend : elmélet és gyakorlat
:
Bartha Ákos
Szerzők:
Bartha Ákos, Mezei Elmira ; [fotók Harlan Cockburn]
Megjelenés:
[Budapest] : Jaffa, cop. 2019
Terjedelem:
266, [4] p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-475-206-6 fűzött : 3990,- Ft
ISBN:
978-963-475-206-6
Megjegyzés:
Hiánypótló, hasznos és különlegesen gyakorlati táplálkozási "tanácsadót" ad az olvasók kezébe BARTHA ÁKOS és MEZEI ELMIRA. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, ami napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok - kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok - kerülése, mivel az arra érzékenyeknél ezek komoly bélpanaszokat okozhatnak.A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi egyensúlytalanság az IBS (irritábilisbél-szindróma ), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek ), funkcionális emésztőszervi rendellenességek, bélflóra-egyensúlytalanságok, felszívódási és emésztési zavarok, laktózérzékenység, valamint NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenység ) esetén.A terápiás célú étrend lényege, hogy kerüljük a magas FODMAP-tartalmú táplálékokat - többek között a laktóztartalmú tejtermékeket, a gluténtartalmú gabonaféléket, bizonyos zöldségeket és olajos magvakat, valamint némelyik gyümölcsöt is. Nem kell azonban megijedni, mert igen változatos a fogyasztható ételek sora - idetartozik minden hús- és halféle, a laktózmentes tejtermékek, a tojás, illetve sokféle zöldség és gyümölcs. A szerzők az alacsony FODMAP-étrend tudományos alaposságú és részletes bemutatása mellett kitérnek egyes betegségtípusok (endometriózis, ekcéma stb. ) és a táplálkozás összefüggéseire, az igénybe vehető diagnosztikai eljárásokra, a manapság heves viták tárgyát képező probiotikumok hasznára, a modern kori édesítők, valamint a prebiotikus rostok és a gyógynövények szerepére.A kötet második részében szereplő ínycsiklandó és főképp egészséges receptek pedig azt bizo
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
táplálkozástudomány, diéta, egészséges táplálkozás, szakácskönyv, vékonybél, működési zavarok, betegek étrendje, diétás ételek betegek számára, előírások, receptek, emésztőszervek betegségei, tápanyagok felszívódási zavarai a vékonybélben, vékonybél, működési zavarok, életmód, ismeretterjesztő, magyar nnyelvű, magyar szerző, recept, táplálkozás
ETO:
613.2, 641.563(083.12), 616.3, 616.341-008.6,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
224714
Könyv
Mű kulcs:
Egyél úgy, hogy ne halj megGreger
Raktári jelzet:
613 G 63
Cím:
Egyél úgy, hogy ne halj meg : áttörés az egészség és a súlycsökkentés területén
:
Greger
Szerzők:
Greger, Michael
Megjelenés:
Budapest : Édesvíz,, cop. 2023
Terjedelem:
603, [1] p. ill. 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-507-532-4 (fűzött)
ISBN:
978-963-507-532-4
Megjegyzés:
Bibliográfia: QR-kóddal letölthető
Nyelv:
magyar
ETO:
613.2 613.24 613.26 612.39 616-084,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
222984
Könyv
Mű kulcs:
Fogyás és a gluténRákócziGabi
Raktári jelzet:
613 R 31
Cím:
Fogyás és a glutén : a személyre szabott étrend jelentősége
:
Rákóczi Gabi
Szerzők:
Rákóczi Gabi
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : Scolar, 2024
Terjedelem:
143 p. ill. 22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-509-856-9 fűzött : 3999,- Ft
ISBN:
978-963-509-856-9
Megjegyzés:
Bibliogr.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
613.24, 641.563(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
222974
Könyv
Mű kulcs:
VegánterápiaTamasiJózsef
Raktári jelzet:
641 T 25
Cím:
Vegánterápia
:
Tamasi József
Szerzők:
Tamasi József
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : Tamasi Kft.,, 2022
Terjedelem:
271 p. ill. 23 cm
Terjesztés:
ISBN 9786150167909 fűzött : 8990,- Ft
ISBN:
9786150167909
Nyelv:
magyar
ETO:
641.564(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
222972
Könyv
Mű kulcs:
Fenséges mentes süteményekHorváthJudit
Raktári jelzet:
641 H 88
Cím:
Fenséges mentes sütemények
:
Horváth Judit
Szerzők:
Horváth Judit, Egri Katalin ; [fotó ... Sziszik Dániel]
Megjelenés:
Budapest : HVG Kv., 2023
Terjedelem:
263 p. ill., színes 26 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-565-347-8 kötött : 8500,- Ft
ISBN:
978-963-565-347-8
Nyelv:
magyar
ETO:
641.852(083.12) 641.563(083.12) 616-056.43 616.341-008.6,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
217743
Könyv
Mű kulcs:
Flexitáriánus étrendMartonLevente
Raktári jelzet:
641 F 64
Cím:
Flexitáriánus étrend : hallal, hússal, és tejtermékekkel kiegészíthető növényi alapú receptek : Modern flexitarian
:
Marton Levente
Szerzők:
[ford. Marton Levente]
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : HVG Kv., 2020
Terjedelem:
255 p. ill., színes 27 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-304-936-5 kötött : 5900,- Ft
ISBN:
978-963-304-936-5
Nyelv:
magyar
ETO:
641.55(083.12), 613.2,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
214156
Könyv
Mű kulcs:
NövényklinikaDavidsonWilliam
Raktári jelzet:
635 D 31
Cím:
Növényklinika : nélkülözhetetlen útmutató, hogy szobanövényeink szépek és egészségesek legyenek : Doctor houseplant
:
Davidson, William
Szerzők:
William Davidson ; fényképezte Janneke Luursema ; [ford. Basa Brigitta]
Megjelenés:
[Budapest] : Kossuth, cop. 2021
Terjedelem:
160 p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-544-514-1 kötött : 4990,- Ft
ISBN:
978-963-544-514-1
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
635.91,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
195589
Könyv
Mű kulcs:
All in, ízletes paleó és vegánKissEnikő Czanik Ba
Raktári jelzet:
641 K 52
Cím:
All in, ízletes paleó és vegán finomságok
:
Kiss Enikő Czanik Balázs
Szerzők:
[Kiss Enikő és Czanik Balázs] ; [fotók: ... Krénn Imre]
Közreműködők:
Megjelenés:
[Délegyháza] : [Red Dream Kft.], [2020]
Terjedelem:
101 p. ill. 22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-00-6892-3 fűzött : 3990,- Ft
ISBN:
978-615-00-6892-3
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
189211
Könyv
Mű kulcs:
Mindent a táplálkozásrólLevyJoel
Raktári jelzet:
613.2 M 69
Cím:
Mindent a táplálkozásról : [izgalmasan és látványosan]
:
Levy, Joel
Szerzők:
[szerk. Lilli Bryant et al.] ; [főszerk. Angeles Gavira Guerrero] ; [ill. Mark Clifton, Phil Gamble, Mike Garland]
Megjelenés:
[Budapest] : Libri Kiadó, cop. 2017
Terjedelem:
255 p. ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-433-334-0 kötött : 5499,- Ft
ISBN:
978-963-433-334-0
Megjegyzés:
Tartalom (rövid ): A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok – minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
táplálkozástudomány, dietétika, táplálkozás, élettan, biokémia, biológia, dietetika, egészség, étrend, gasztroenterológia, ismeretközlő irodalom, ismeretterjesztő, kémia, magyar nyelvű, orvostudomány, táplálkozás, éhség, étvágy, illat, víz, tápanyag, szénhidrát, rost, fehérje, zsír, koleszterin, vitamin, vitaminok, ásványi anyag, ásványi anyagol, készétel, friss, tartósítás, hűtés, fagyasztás, erjesztés, nyers ételek, adalékanyagok, főzés, vörös hús, fehér hús, húskészítmények, húskészítmény, húspótlék, húspótlékok, hal, tenger gyümölcse, tenger gyümölcsei, tojás, tej, laktóz, joghurt, élő kutúra, élő kultúrák, sajt, keményítő, gabonák, keményítős étel, kenyér, glutén, bab, borsóü, borsófélék, hüvelyesek, szója, burgonyafélék, gyümölcsök, zöldség, szuperételek, fitovegyületek, leves zöldségek, káposztafélék, gyökérzöldség, hagymacsalád, zöldséggyümölcsök, édes gyümölcsök, gomba, gombák, olajos magvak, csilik, csípős étel, fűszerek, fűszer, zöldfűszer, zöldfűszerek, só, zsírok, olajok, olaj, cukor, vércukorszint, desszert desszertek, csokolásé, cukorkák, alternatív ételek, ivóvíz, kávé, tea, gyümölcslé, gyümölcslevek, turmix, turmixok, szénsavas ital, szénsavas ital, ok, energiaital, alkohol, rövidital, bor, sör, kiegyensúlyozott étrend, kiegészítők, étkezési szokások, nyugati étrend, keleti étrend, energiabüdzsé, étrend, kalóriaszámlálás, szénhidrátcsökkentés, időszakos böjt, méregtelenítés, allergiák, intolerancia, szívprobléma, kisbaba, gyermek, gyermekek, étkezési zavar, táplálás, bio
ETO:
613.2, 612.39,
Példányok:
Rekordlink:









