Keresés
új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-8-ig
( összes: 1 oldal: 8 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: glutén
Keresési feltétel: Tárgyszó: glutén
Rendezési szempont:
Rekord sorszám:
222984
Könyv
Mű kulcs:
Fogyás és a gluténRákócziGabi
Raktári jelzet:
613 R 31
Cím:
Fogyás és a glutén : a személyre szabott étrend jelentősége
:
Rákóczi Gabi
Szerzők:
Rákóczi Gabi
Közreműködők:
Megjelenés:
Budapest : Scolar, 2024
Terjedelem:
143 p. ill. 22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-509-856-9 fűzött : 3999,- Ft
ISBN:
978-963-509-856-9
Megjegyzés:
Bibliogr.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
613.24, 641.563(083.12),
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
221079
Könyv
Mű kulcs:
4x15KissMóni
Raktári jelzet:
641 K 55
Cím:
4x15 : négy évszak receptjei ételallergiásoknak : [glutén-, tej-, cukor-, szója- és mogyorómentes finomságok]
:
Kiss Móni
Szerzők:
[Kiss Mónika]
Közreműködők:
Megjelenés:
[Pócsmegyer] : Leviter, cop. 2016
Terjedelem:
83 p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-80425-3-6 kötött : 3300,- Ft
ISBN:
978-615-80425-3-6
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.563(083.12), 616-056.43,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
217285
Könyv
Mű kulcs:
A győztes étrendĐokovićNovak
Raktári jelzet:
641 D 75
Cím:
A győztes étrend : 14 napos gluténmentes étrend a tökéletes testi és lelki erőnlétért : Serviraj za pobedu
:
Đoković, Novak
Szerzők:
Novak Djokovic ; William Davis előszavával ; [ford. Zentai György]
Megjelenés:
[Budapest] : Gabo, cop. 2016
Terjedelem:
216 p. 22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-406-379-7 kötött : 3500,- Ft
ISBN:
978-963-406-379-7
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.563(083.12), 616.341-008.6,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
193691
Könyv
Mű kulcs:
Gluténmentes pékségHorváthJudit
Raktári jelzet:
641 H 88
Cím:
Gluténmentes pékség
:
Horváth Judit
Szerzők:
Horváth Judit
Közreműködők:
Megjelenés:
Bp : Csipet, 2019
Terjesztés:
ISBN 978-615-5767-04-3 kötött : 5000,- Ft
ISBN:
978-615-5767-04-3
Tárgyszó:
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
189211
Könyv
Mű kulcs:
Mindent a táplálkozásrólLevyJoel
Raktári jelzet:
613.2 M 69
Cím:
Mindent a táplálkozásról : [izgalmasan és látványosan]
:
Levy, Joel
Szerzők:
[szerk. Lilli Bryant et al.] ; [főszerk. Angeles Gavira Guerrero] ; [ill. Mark Clifton, Phil Gamble, Mike Garland]
Megjelenés:
[Budapest] : Libri Kiadó, cop. 2017
Terjedelem:
255 p. ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-433-334-0 kötött : 5499,- Ft
ISBN:
978-963-433-334-0
Megjegyzés:
Tartalom (rövid ): A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok – minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
táplálkozástudomány, dietétika, táplálkozás, élettan, biokémia, biológia, dietetika, egészség, étrend, gasztroenterológia, ismeretközlő irodalom, ismeretterjesztő, kémia, magyar nyelvű, orvostudomány, táplálkozás, éhség, étvágy, illat, víz, tápanyag, szénhidrát, rost, fehérje, zsír, koleszterin, vitamin, vitaminok, ásványi anyag, ásványi anyagol, készétel, friss, tartósítás, hűtés, fagyasztás, erjesztés, nyers ételek, adalékanyagok, főzés, vörös hús, fehér hús, húskészítmények, húskészítmény, húspótlék, húspótlékok, hal, tenger gyümölcse, tenger gyümölcsei, tojás, tej, laktóz, joghurt, élő kutúra, élő kultúrák, sajt, keményítő, gabonák, keményítős étel, kenyér, glutén, bab, borsóü, borsófélék, hüvelyesek, szója, burgonyafélék, gyümölcsök, zöldség, szuperételek, fitovegyületek, leves zöldségek, káposztafélék, gyökérzöldség, hagymacsalád, zöldséggyümölcsök, édes gyümölcsök, gomba, gombák, olajos magvak, csilik, csípős étel, fűszerek, fűszer, zöldfűszer, zöldfűszerek, só, zsírok, olajok, olaj, cukor, vércukorszint, desszert desszertek, csokolásé, cukorkák, alternatív ételek, ivóvíz, kávé, tea, gyümölcslé, gyümölcslevek, turmix, turmixok, szénsavas ital, szénsavas ital, ok, energiaital, alkohol, rövidital, bor, sör, kiegyensúlyozott étrend, kiegészítők, étkezési szokások, nyugati étrend, keleti étrend, energiabüdzsé, étrend, kalóriaszámlálás, szénhidrátcsökkentés, időszakos böjt, méregtelenítés, allergiák, intolerancia, szívprobléma, kisbaba, gyermek, gyermekek, étkezési zavar, táplálás, bio
ETO:
613.2, 612.39,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
187099
Könyv
Mű kulcs:
GabonaagyPerlmutterDavid
Raktári jelzet:
613.2 P 57
Cím:
Gabonaagy : megdöbbentő tények a gabonáról, a cukorról és a többi szénhidrátról, az agy néma gyilkosairól : Grain brain
:
Perlmutter, David
Szerzők:
David Perlmutter ; Kristin Loberg közrem. ; [ford. Perlényi-Chapman Eszter]
Megjelenés:
[Budapest] : Kossuth, cop. 2014
Terjedelem:
358 p. ill. 22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-09-7979-5 fűzött : 3400,- Ft
ISBN:
978-963-09-7979-5
Megjegyzés:
Bibliogr. a jegyzetekben: p. 333-353. , Tartalom(rövid ): „Tévedés ne essék: ez a kötet nem egy újabb étkezési divatirányzat, hanem az elmúlt 10-15 év legfrissebb kutatási eredményeinek összefoglalása!A tanulmányok bizonyítják: a bajok gyökere az, hogy eltértünk testünk és agyunk eredeti, optimális táplálékától. Az emberi evolúció során nem finomított szénhidrátokat, hanem zsírokat, húsokat, tengergyümölcseit és sok-sok zöldséget fogyasztottunk. Helytelen és káros tehát a közismert étrendi tanács, miszerint kerüljük az állati zsírokat és a koleszterint, s helyette együnk gabonát, burgonyát, cukrot.A könyvből az is kiderül, hogy ezek a káros folyamatok megelőzhetők, megállíthatók, sőt vissza is fordíthatók, ha követjük dr. Perlmutter négyhetes programját, amely újfajta étrendet, sok mozgást, étrend-kiegészítőket és a napi stressz megfelelő kezelését nyújtja." Szendi Gábor, a kötet szaklektora.Dr. Perlmutter négyhetes programjának követésével megőrizhetjük agyunk egészségét úgy, hogy közben drasztikusan csökkennek a különféle testi-lelki betegségek tünetei is. S mindezt gyógyszerek nélkül! Könnyen követhető életmód-stratégiák és 40 finom recept segíti a program valóra válását. A Gabonaagy megtanít arra, hogyan irányítsuk „okos génjeinket", hogyan nyerjük vissza jó közérzetünket, és hogyan biztosítsuk agyunk, s vele együtt egész testünk egészséges működését életünk végéig.Ha ön egészséges, dr. Perlmutter programja segítségével élete végéig az is maradhat – ha az alábbi betegségek valamelyikével küzd (netán többel is egyszerre ), döbbenetes javulásra számíthat!ADHD • Álmatlanság • Bélproblémák • Cukorbetegség • Depresszió, hangulatzavar, szorongás, krónikus stressz • Epilepszia • Gyulladásos állapotok és betegségek • Koncentrációzavar, memóriaproblémák • Krónikus fejfájás, migrén • Túlsúly, kóros elhízás
Nyelv:
magyar
ETO:
613, 613.22, 612.8,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
181762
Könyv
Mű kulcs:
MindenmentesAndrásiNóra
Raktári jelzet:
641.56 A 59
Cím:
Mindenmentes : tejtermék, tojás, cukor, glutén : vegán, 160 g CH
:
Andrási Nóra
Szerzők:
Andrási Nóra ; [fotó Erdőháti Áron]
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budapest] : Boook K., 2016
Terjedelem:
154 p. ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5417-18-4 kötött : 4990,- Ft
ISBN:
978-615-5417-18-4
Megjegyzés:
Tartalom(rövid ): A Boook Kiadó eladási listákat vezető szakácskönyve, a Viszlát cukor és fehér liszt! és a Viszlát laktóz! után hamarosan megjelenik a kiadó egészségtudatos sorozatának harmadik tagja, a Mindenmentes, amelynek szerzője Dr. Andrási Nóra, eredetileg gyógyszerész, kutató, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója.Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy, hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük.Ez a különleges gyűjtemény 70 olyan receptet ismertet meg az Olvasóval, amely valamennyi étel esetében cukor-, glutén-, tejtermék, és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egyben. A Mindenmentes természetesen nem egyenlő az ízek, a zamatok, az egészséges összetevők hiányával. Ellenkezőleg, a sok „mentes” címke között az ételek tartalmasságán van a hangsúly, teljes értékű, tápláló alapanyagok ajánlásával.Szerzője – a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva – maga is végigment ezen az úton, és ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akik végre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen, táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
egészséges táplálkozás, betegek étrendje, diétás ételek betegek számára, előírások, receptek, vegetáriánus étrend, előírások, receptek, táplálkozástudomány, dietétikatápanyagok felszívódási zavarai a vékonybélben, vékonybél, működési zavarok, cukorbetegség, életmód, gluténmentes, inzulinrezisztencia, laktózmentes, magyar nyelvű, magyar szerző, sorozat része, szakácskönyv, tojásmentes, vegán
ETO:
641.563(083.12), 641.564(083.12), 613.2, 616.341-008.6,
Példányok:
Rekordlink:
Rekord sorszám:
178762
Könyv
Mű kulcs:
Liszt- és cukormentes ételekCsigóZita
Raktári jelzet:
641.5 L 72
Cím:
Liszt- és cukormentes ételek : receptek egy tudatos étrendhez
:
Csigó Zita
Szerzők:
[... összeáll. Csigó Zita, Kocsis Bálint] ; [fotó: ... Csigó Zita]
Közreműködők:
Megjelenés:
[Budapest] : I.P.C. Kv, [2016]
Terjedelem:
74, [2] p ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-635-571-5 fűzött : 1999,- Ft
ISBN:
978-963-635-571-5
Sorozat:
IPC gastro, ISSN 2064-9169
Megjegyzés:
Tartalom(rövid ): Napjaink felgyorsult életmódjára válaszul az utóbbi években számos táplálkozási trend, diéta látott napvilágot, melyek jótékony és esetlegesen káros hatásai között néha igencsak nehéz eligazodni. A kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend azonban nem egyenlő az élethosszig tartó megvonással, fogyókúrával, sőt! Elegendő néhány alapélelmiszert, így a fehér cukrot, a mesterséges édesítőszereket és a hagyományos liszteket egészségesebb verzióra cserélni, hogy nap mint nap könnyed és minőségi ételeket varázsolhassunk az asztalra. Az eddig ismeretlen vagy keveset használt alapanyagok – például az alternatív gabonafélék, maglisztek – bevezetése új ízélményeket hoz magával, a cukorról történő fokozatos leszokás pedig hozzájárul ahhoz, hogy ismét élvezhessük a valódi édes ízeket. Táplálkozásunk megreformálása gyorsan meghálálja a ráfordított időt: a rendszeresen fogyasztott könnyű ételek kiegyensúlyozottá, energikussá, a betegségekkel szemben jóval ellenállóbbá tesznek bennünket.A gyógyító szakács sorozatunk legújabb kötetének receptjei segítségével lépésről lépésre haladva ismerkedhet meg a cukor- és lisztmentes étrend finom és egészséges fogásaival. Kipróbált receptjeinkmellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés módjáról, idejéről, nehézségi fokáról, valamint az árfekvésről, a receptekhez tartozó jó tanácsokkal pedig a további kísérletezéshez nyújtunk segítséget.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
ETO:
641.563(083.12), 616.341-008.6, 616.379-008.64, 613.24,
Példányok:
Rekordlink:







