Keresés

új keresés megadása
megjelenítve: 1.oldal: 1-4-ig ( összes: 1 oldal: 4 db )
Keresési feltétel: Tárgyszó: zsír
Rendezési szempont:
Könyv
Raktári jelzet:
613.2 L 17
Cím:
Keto természetesen : érd el az optimális egészséget, testsúlyt és fittséget a zsír erejével!
Szerzők:
Lakatos Péter (1970-), Váczi Péter
Megjelenés:
[Budapest] : Jaffa, cop. 2020
Terjedelem:
268, [1] p. ill. 20 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-475-422-0 fűzött : 3999,- Ft
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 185-[189]. , Tartalom(rövid ): Lakatos ?Péter és dr. Váczi Péter könyve ritka és példamutató kezdeményezés, hiszen egy erőnléti szakértő és egy orvos állt össze, hogy hatékony tanácsokkal szolgáljon a ketogén diéta mindennapi alkalmazásával kapcsolatban. Az erőnléti szakértő pontosan érti, milyen sok betegséget előzhet meg vagy épp gyógyíthat a mozgás és a helyes étrend, az orvos pedig maga is edz.A KETO természetesen című könyvünk részletesen ismerteti, hogy a ketogén étrend miért áll ma a figyelem középpontjában, miért használják krónikus betegségek kiegészítő kezelésére, és miért alkalmazható sikeresen a top sportolók körében is. A szerzőpáros rávilágít arra, hogy mi a különbség a ketogén diéta és a természetes ketogén diéta között: az utóbbi nemcsak a ketogén alapelveket alkalmazza, hanem a paleolit étkezés szabályait is beépíti az étrendbe.Három alapelv a könyv minden fejezetében visszaköszön: az ételünk legyen természetes, legyen helyi és legyen szezonális – ha ezt a három szabályt betartjuk, egyszerre teszünk jót az egészségünkkel, a környezetünkkel és a bolygónkkal. A kötet megismerteti az olvasókat a böjt és az időben korlátozott étkezések jótékony hatásaival, megtudhatjuk, hogyan alkalmazhatjuk a ketogén alapelveket a sportban, tanácsokat kapunk, milyen makrotápanyagokat fogyasszunk és miért, és kiderül az is, miként előzhetjük meg a falási rohamokat. A szerzőpáros olyan régi mítoszokkal is leszámol, mint hogy naponta hatszor kell étkeznünk, vagy hogy ha nem eszünk, lelassul az anyagcserénk. A könyvben egyhetes mintaétrend is található, amely megkönnyíti a természetes ketogén diéta gyakorlati alkalmazását.
Nyelv:
magyar
ETO:
613.24, 613.288,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
613 T 29
Cím:
A zsír titkos élete : minden, amit a sikeres fogyáshoz tudni kell
Szerzők:
Sylvia Tara ; [ford. Kéri András]
Megjelenés:
[Budapest] : Kossuth, cop. 2019
Terjedelem:
302, [1] p. 22 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-09-9471-2 fűzött : 3490,- Ft
Megjegyzés:
Bibliogr.: p. 269-287.
Nyelv:
magyar
ETO:
612.015.3, 613.24,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
613.2 M 69
Cím:
Mindent a táplálkozásról : [izgalmasan és látványosan]
Szerzők:
[szerk. Lilli Bryant et al.] ; [főszerk. Angeles Gavira Guerrero] ; [ill. Mark Clifton, Phil Gamble, Mike Garland]
Megjelenés:
[Budapest] : Libri Kiadó, cop. 2017
Terjedelem:
255 p. ill., színes 25 cm
Terjesztés:
ISBN 978-963-433-334-0 kötött : 5499,- Ft
Megjegyzés:
Tartalom (rövid ): A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok – minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
Nyelv:
magyar
Tárgyszó:
táplálkozástudomány, dietétika, táplálkozás, élettan, biokémia, biológia, dietetika, egészség, étrend, gasztroenterológia, ismeretközlő irodalom, ismeretterjesztő, kémia, magyar nyelvű, orvostudomány, táplálkozás, éhség, étvágy, illat, víz, tápanyag, szénhidrát, rost, fehérje, zsír, koleszterin, vitamin, vitaminok, ásványi anyag, ásványi anyagol, készétel, friss, tartósítás, hűtés, fagyasztás, erjesztés, nyers ételek, adalékanyagok, főzés, vörös hús, fehér hús, húskészítmények, húskészítmény, húspótlék, húspótlékok, hal, tenger gyümölcse, tenger gyümölcsei, tojás, tej, laktóz, joghurt, élő kutúra, élő kultúrák, sajt, keményítő, gabonák, keményítős étel, kenyér, glutén, bab, borsóü, borsófélék, hüvelyesek, szója, burgonyafélék, gyümölcsök, zöldség, szuperételek, fitovegyületek, leves zöldségek, káposztafélék, gyökérzöldség, hagymacsalád, zöldséggyümölcsök, édes gyümölcsök, gomba, gombák, olajos magvak, csilik, csípős étel, fűszerek, fűszer, zöldfűszer, zöldfűszerek, , zsírok, olajok, olaj, cukor, vércukorszint, desszert desszertek, csokolásé, cukorkák, alternatív ételek, ivóvíz, kávé, tea, gyümölcslé, gyümölcslevek, turmix, turmixok, szénsavas ital, szénsavas ital, ok, energiaital, alkohol, rövidital, bor, sör, kiegyensúlyozott étrend, kiegészítők, étkezési szokások, nyugati étrend, keleti étrend, energiabüdzsé, étrend, kalóriaszámlálás, szénhidrátcsökkentés, időszakos böjt, méregtelenítés, allergiák, intolerancia, szívprobléma, kisbaba, gyermek, gyermekek, étkezési zavar, táplálás, bio
ETO:
613.2, 612.39,
Példányok:
Könyv
Raktári jelzet:
641 V 29
Cím:
Omega-3 szakácskönyv
Szerzők:
Michael van Straten ; fényképezte Steve Lee ; [ford. Ádám Éva]
Megjelenés:
Budapest : Zafír Press, [2010]
Terjedelem:
144 p. ill., színes 24 cm
Terjesztés:
ISBN 978-615-5005-03-9 fűzött : 3390,- Ft
Nyelv:
magyar
ETO:
641.561(083.12), 613.2, 612.397.23,
Példányok: